Промени в трансферите

Ако имате предложения можете да ги споделите тук, с удоволствие ще ги прочета :)

Промени в трансферите

Мнениеот khristov на Пон Юли 29, 2013 10:09 pm

Обмислят се промени в провеждането на трансферите. Нещата, които ще бъдат променени са следните:
- Премахване на опцията за удължаване на трансферите.
- Премахване на опцията за изтриване на играчи от трансферния пазар.
- Премахване на възможността за избор на кой да бъде продаден играча.
- Максималната сума за наддаване за играч ще бъде премахната, но при достигане на определена цена (няма да се знае от никой (дори и от собственика на футболиста), но няма да е никак малка) играча няма да може да бъде продаден като трансфера ще се счита за невалиден.
- Играча се продава на отбора който е дал максимална оферта при приключване на търга.
- Времето на всеки играч в трансферния пазар ще бъде между 18 и 24 часа, като то няма да се вижда от никой (дори и от собственика на футболиста), за да не се знае точно кога свършва търга и да не се даде оферта в последната секунда. Срещу определена сума във VIP кредити времето на даден играч ще може да бъде отключено и да се види.
- Стъпката при наддаване ще бъде намалена на 0.5% или 1% от последната оферта.
- Ако собственика на играча е активирал VIP абонамент ще има възможност да види до кога футболиста му е в трансферния списък.

По този начин ще се избегнат постоянните размени на играчи между определени отбори и трансферния пазар ще стане по-интересен. Също така всеки мениджър ще има шанс да закупи всеки един играч от трансферния пазар.

Моля за смислени и обосновани мнения!
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът винаги имат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са в грешка, виж точка 1!
ПРАВИЛА ЗА ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА

Аватар
khristov
Администратор
 
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Ное 04, 2007 10:03 pm
Местоположение: Twilight Zone
Отбор: Geeks United 3/A/1

Re: Промени в трансферите

Мнениеот Pavonie96 на Вто Юли 30, 2013 2:53 pm

Макар и интересна, опцията с промените по трансферите е недообмислена и по-точно последиците от нея.
Към момента купуването на играчи за Vip кредити и размяната на играчи са 2та начина да изградиш силен отбор. Например тренираш халф в дюш, после при мъжете и след това го разменяш за защитник с подобни умения. И поне знаеш, че е имало смисъл от цялата работа с тренирането на халфа, тъй като срещу него също получаваш добър футболист. Точно това е хубавото на сегашния модел. Впрочем размени на играчи и предварителни договорки при трансфери има и в реалността. А след реализирането на промените няма да имаш никаква сигурност, че, като произведеш няколко много добри защитници/халфове/нападатели/ вратари (извън тези, които си отделил за себе си), ще получиш нещо в замяна. Продаваш си халфовете, изкупуват ти ги. Опитваш се да си вземеш нападатели, но има прекалено много желаещи, и не успяваш. И срещу труда с тренировките и цялото отделено време получаваш единствено кредити, а не ти трябват толкова. При такава ситуация е логично пазарът да замре, тъй като пoвечето отбори няма да имат стимул да произвеждат футболисти. Разбира се, може да си продадеш силните играчите и за Vip кредити. Това вече е изгодно, но не са много отборите, които разполагат с Vip кредити за покупка на футболисти.
Това е основният проблем с реализирането на новия вид на трансферите, който по принцип си е интересен, но при тези недостатъци няма как да го подкрепя. Един вариант според мен е да се реализира и този вид, като се запази и сегашният, и да се редуват през определен период от време. Благодаря за вниманието!

Pavonie96
Юноша
 
Мнения: 57
Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 4:23 pm

Re: Промени в трансферите

Мнениеот khristov на Вто Юли 30, 2013 3:07 pm

Точно това е проблема, че има отбори, които си развиват халфовете и други които си развиват защитниците и се разбират за 5 сезона напред да си разменят играчи и така всички останали остават с пръст в уста, защото не могат да си намерят читави играчи.

Аз искам да премахна точно тази размяна на играчи и всеки сам да мисли как ще се сдобие със защитници, халфове и т.н., а не да знае, че еди си кой ще му ги даде в замяна на еди си какъв играч.

Във всички големи футболни мениджъри, които съм играл е именно така - там няма възможност за уговорки, което е страхотно.

Аз желая да видя мненията на повечето от Вас, но въпреки това опцията ще бъде реализирана в този вид или със съвсем леки промени.

Нека се спре с всички уговорки за размяна на футболисти и всеки да играе сам играта, защото най-лесно е да развиваш един пост, а другите играчи да си ги вземеш от друг като теб, който развива някой от останалите постове - НЕ Е това смисъла на един футболен мениджър!
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът винаги имат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са в грешка, виж точка 1!
ПРАВИЛА ЗА ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА

Аватар
khristov
Администратор
 
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Ное 04, 2007 10:03 pm
Местоположение: Twilight Zone
Отбор: Geeks United 3/A/1

Re: Промени в трансферите

Мнениеот Verbatim на Вто Юли 30, 2013 3:32 pm

Опцията е интересна и определено ще направи играта по различна от сега. Всички мениджъри ще трябва да демонстрират сериозни умения на мениджъри и да се справят с новото предизвикателство, което се предоставя пред тях. Наистина опцията ще помогне да няма повече нагласени трансфери. От друга страна опцията крие и риск от това да има отказали се отбори и развалени уговорки. Също отборите с големи финансови възможности ще получат някакъв вид предимство. Въпреки това, вярвам че опцията ще помогне на играта да се премахнат уговорените трансфери. За мен опцията е много добра, но трябва да се вземат под внимание и негативните страни. Според мен ще е хубаво повече мениджъри да коментират тази опция и да изкажат тяхната позиция и аргументи дали са за или против. В противен случай, не трябва ДА ИМА СЪРДИТИ, след като се въведе предложението. Аз лично подкрепям нововъведението, но се надявам че повече отбори ще изкажат своето мнение! :)
Lionernly 4/4/1
Регистриран на 03 април 2009
ОРГАНИЗАТОР НА Lionernly Cup 2010, Lionenrly Cup 2011, Lionernly Trophy 2011, Christmas Cup 2011, Lionernly GOLD CUP, Lionernly Cup 2013 и Lionernly Trophy 2013!
Победител в неоф. турнири - Lionernly Cup 2011, Lionernly GOLD CUP и Pavonie96 CUP! :)

Аватар
Verbatim
Титуляр във "В" група
 
Мнения: 452
Регистриран на: Нед Май 03, 2009 5:39 pm
Отбор: Lionernly

Re: Промени в трансферите

Мнениеот deko1991 на Вто Юли 30, 2013 4:13 pm

Всички промени ми харесват и дано се въведат :)
КУПА НА ШАМПИОНИТЕ - 1 път
КУПА НА ГОАЛИСИМО - 1 път
СУПЕРКУПА НА ГОАЛИСИМО - 2 пъти
ШАМПИОН НА ЛИГАТА - 15 пъти
ШАМПИОН НА ЮНОШЕСКАТА ЛИГА - 17 пъти
ТРЕБЪЛ - 1 път
----------------------------------------------------

Аватар
deko1991
Юноша
 
Мнения: 40
Регистриран на: Чет Яну 03, 2008 5:15 pm
Местоположение: Ruse
Отбор: FC Blue Dragons

Re: Промени в трансферите

Мнениеот zdraveca на Вто Юли 30, 2013 5:14 pm

Аз най-вероятно няма да се възползвам от трансверите както и до сега. Но ми направи впечатление, че ако си VIP виждаш времето независимо дали продаваш или купуваш, което за мен означава, че ако искаш пак можеш да си се договориш, както и с когото си искаш. Незнам дали това е добро или лошо, но дефакто тази възможност остава. :popcorn:

zdraveca
Юноша
 
Мнения: 56
Регистриран на: Пон Фев 13, 2012 7:25 am
Отбор: 5907 6/А/1

Re: Промени в трансферите

Мнениеот kir4ik_ на Вто Юли 30, 2013 6:25 pm

Аз съм за промените.Но времето на престой в трансферния списък трябва да е поне 48 часа , за да може повече мениджъри да следят и наддават за даден играч.Все пак не всички седят по цял ден в играта.
FC K.S.K. Burgas > 1/А/1

Аватар
kir4ik_
Юноша
 
Мнения: 12
Регистриран на: Сря Фев 11, 2009 10:32 am

Re: Промени в трансферите

Мнениеот Anatolyi на Вто Юли 30, 2013 7:40 pm

Лично аз категорично подкрепям промяната - верно че по скайп може 2-ма души да се свържат и пак да се разберат за най-малките детайли , но в крайна сметка математически изчислено няма как да си разменям скайповете с всеки от когото се наложи да купя или да му продам играч ?! За мен е добре дошъл дори факта че админите правят всичко каквото и доколкото от тях зависи да ограничат до минимум опити за тарикатлък :oops: на потребителите !Успех на всички и приятна игра ! :D :wink:

Anatolyi
Юноша
 
Мнения: 4
Регистриран на: Чет Яну 06, 2011 11:08 pm

Re: Промени в трансферите

Мнениеот dani_the_best на Вто Юли 30, 2013 7:54 pm

- Премахване на опцията за изтриване на играчи от трансферния пазар. ---> Няма смисъл от тази промяна. Например един футболист струва 2.5 М, Получавам 1 оферта от 2.55 М и аз не искам да продам играча за тази цена затова го трия от листата.
- Максималната сума за наддаване за играч ще бъде премахната, но при достигане на определена цена (няма да се знае от никой (дори и от собственика на футболиста), но няма да е никак малка) играча няма да може да бъде продаден като трансфера ще се счита за невалиден. Пример : Един футболист струва 2,5 М Пращат се много оферти и цената достига до 5М. Времето за търга изтича и вместо да купиш играча ти съобщават че трансфера е невалиден.
- Времето на всеки играч в трансферния пазар ще бъде между 18 и 24 часа. Нека бъде 36 - 48 часа.
Всичко останало е добре обмислено :)
ОБИЧАМ ОБИЧАМ ОБИЧАМ ЛЮБИМИЯ СИ БОТЕВ ОТБОРА НА ПЛОВДИВ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ЩЕ БЪДА ЩЕ БЪДА АЗ СЪС НЕГО ДО КРАЯ О-ОО--О-О--О......

dani_the_best
Юноша
 
Мнения: 143
Регистриран на: Съб Фев 06, 2010 6:03 pm
Местоположение: Пловдив
Отбор: Fenomenite

Re: Промени в трансферите

Мнениеот khristov на Вто Юли 30, 2013 10:45 pm

Ще отговоря на всеки един от Вас :)

zdraveca - ако си VIP виждаш времето на твоите собствени играчи което по никакъв начин няма да помогне. Няма как да си точен до секунда още повече, че при едни може да е 23:38, а на сървъра да е 23:39. Срещу VIP кредити ще може да се отключи времето на някой от играчите, които са в трансферния списък, т.е. ти имаш интерес към Петър Петров и искаш да видиш до кога е в трансферите - плащаш определена сума във VIP кредити и виждаш.

kir4ik_ - времето не е проблем може да е между 40 и 48 часа. Дал съм пример :)

Anatolyi - радвам се, че ти харесва идеята. Да наистина няма как да се ограничи напълно тарикатлъка, но на колко ли хора ще им се разправя да комуникират със собственика относно времето (още повече, че и той няма да го вижда, ако не е VIP), но дори и да комуникират не е сигурно, че някой друг няма да даде оферта след теб.

dani_the_best - минималната цена на играча е реалната му цена - всичко отгоре е лакомия, т.е. ако си продаваш играчите на минимална цена пак ще можеш да играеш играта абсолютно нормално. Точно заради това ще бъде премахната опцията за триене на играчи от трансферния списък - ако ти не си доволен ще го махнеш и реално се губи смисъла на всички тези промени - защото пак потребителя ще избира кога да си продава играчите. Максималната сума със сигурност ще е повече от x2, но все пак е нереално играч струващ 1 милион да се продаде за 5... не мислиш ли?

Ако има още неясноти ще отговоря на всеки един въпрос :)
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът винаги имат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са в грешка, виж точка 1!
ПРАВИЛА ЗА ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА

Аватар
khristov
Администратор
 
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Ное 04, 2007 10:03 pm
Местоположение: Twilight Zone
Отбор: Geeks United 3/A/1

Re: Промени в трансферите

Мнениеот Zag Zag на Сря Юли 31, 2013 7:58 am

"защото пак потребителя ще избира кога да си продава играчите"
Нали играчите са негови, в правото си е да избира кога ще ги продаде.

Zag Zag
Юноша
 
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Апр 03, 2013 6:41 pm
Отбор: Mastika

Re: Промени в трансферите

Мнениеот khristov на Сря Юли 31, 2013 8:09 am

Както казах минималната цена е напълно достатъчна да развивате отбора си нормално и всичко отгоре е лакомия от страна на собственика на играча. Ако избирате на кой да продадете играча, то какъв е смисъла да се правят промени?

С тава ограничение (да не можете да избирате на кой да продадете играча) искам да изчезнат тези постоянни размени на играчи и всеки да започне сам да се развива, а не да зависи от останалите мениджъри.
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът винаги имат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са в грешка, виж точка 1!
ПРАВИЛА ЗА ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА

Аватар
khristov
Администратор
 
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Ное 04, 2007 10:03 pm
Местоположение: Twilight Zone
Отбор: Geeks United 3/A/1

Re: Промени в трансферите

Мнениеот dani_the_best на Сря Юли 31, 2013 1:03 pm

ок :)
ОБИЧАМ ОБИЧАМ ОБИЧАМ ЛЮБИМИЯ СИ БОТЕВ ОТБОРА НА ПЛОВДИВ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ЩЕ БЪДА ЩЕ БЪДА АЗ СЪС НЕГО ДО КРАЯ О-ОО--О-О--О......

dani_the_best
Юноша
 
Мнения: 143
Регистриран на: Съб Фев 06, 2010 6:03 pm
Местоположение: Пловдив
Отбор: Fenomenite

Re: Промени в трансферите

Мнениеот canko92 на Сря Юли 31, 2013 10:27 pm

Като цяло добре си го замислил, Админе. :) Но аз не съм съгласен с 2 опции да се въвеждат. Едната е " Премахване на опцията за удължаване на трансферите " - за мен е абсурдно, защото всеки мениджър би искал да получи повече пари за играча си в рамките на разумното. Защото едно е даден играч да остане примерно 4 дена в трансферната листа, а съвсем друго е да речем 7-8 дена, защото повече отбори ще имат шанс да наддават, а и не всеки мениджър влиза всеки ден в играта. :wink: А другата е " Максималната сума за наддаване за играч ще бъде премахната...невалиден " - това малко става объркващо. Хем ще бъде премахната, хем при достигане на определена цена играча няма да може да бъде продаден като трансфера ще се счита за невалиден - това не ли достигане на максималната сума ? :?:
ПФК Литекс 4/8/1

canko92
Юноша
 
Мнения: 118
Регистриран на: Чет Апр 08, 2010 12:44 pm

Re: Промени в трансферите

Мнениеот khristov на Сря Юли 31, 2013 10:36 pm

Ако остане удължаването пак ще остане и избора на кой да бъде продаден играча и все едно нищо не правим. Ще видите, че последна оферта е дадена от Отбор 1, но тоя играч трябва да отиде в Отбор 2 и заради това постоянно ще се удължава...

Както казах вече всичко над стандартната цена е лакомия от страна на собственика.

Относно лимита за максимална цена - в момента е x2 - вече няма да го има това и както казах - нереално е играч струващ 1 милион да се продаде за 5 - това имам предвид под невалиден трансфер, а не x2.
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът винаги имат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са в грешка, виж точка 1!
ПРАВИЛА ЗА ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА

Аватар
khristov
Администратор
 
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Ное 04, 2007 10:03 pm
Местоположение: Twilight Zone
Отбор: Geeks United 3/A/1

Следваща

Назад към Предложения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


С подкрепата на